A je tady Máj, lásky čas. Myslím, že i Karel Hynek Mácha opěvoval nejen lásku, ale i krásu a hojnost darů přírody a určitě by si dal tento úžasný jahodový cheescake, který je zatraceně dobrý a vy s návodem vše lehce zvládnete.
Co potřebujete na korpus:
- 2 šálky namočených a vysušených mandlí
- 10 velkých datlí medjool
- ¼ šálku sušeného kokosu
- Co potřebujete na krém:
- 3 šálky kešu namočených nejlépe přes noc nebo alespoň 5 hodin
- 1 šálek zralých jahod
- 6 polévkových lžic citronové šťávy
- 5 polévkových lžic agáve sirupu nebo medu
- 12 lžic kokosového oleje
- 1 vanilkový lusk nebo lžičku vanilkové esence
- Špetka soli
Postup:
Zpracujte mandle, kokos a datle v robotu (s-nůž) do hladší konzistence.
Vymažte dortovou formu kokosovým olejem, můžete vysypat strouhaným kokosem a umletou směs natlačte do formy. Průměr 20-22 cm. Vložte na půl hodiny do lednice nebo mrazáku.
Ingredience na krém umixujte do hladka a dochucujte dle vlastních chutí.
Směs nalejte na korpus a lehce poklepejte na stůl pro odstranění vzduchových bublin.
Dort dejte na několik hodin do lednice pro ztuhnutí.
Ozdobte čerstvými jahodami a servírujte.
Můj tip:
Umixujte namočené datle a jahody do konzistence omáčky a každou porci touto omáčkou přelijte. Sami posuďte, zda je tento raw dort lepší verzí tradičního cheescaku, plného mléka, cukru a tuků. Myslím, že tento dort je určitě lákavější, chutnější a hlavně zdravější.