Pohankové risoto s marinovanou brokolicí a sušenými rajčaty

Pohankové risoto s marinovanou brokolicí a sušenými rajčaty

Risoto je jedním z mých oblíbených jídel a vždy mně baví jeho příprava, protože je zde prostor…pro nekonečné množství  variant při přípravě. Můžete naplno rozvinout svou fantazii při kombinování a experimentování, můžete vybírat různé druhy zeleniny a hub a já vždy najdu další způsoby, jak risoto vylepšit.

Toto pohankové risoto se ukázalo být opravdu jedinečné a chutné, a proto si myslím, že bych se měla s vámi podělit o tento recept. Je jednoduchý, ostatně jako vždy při úžasné raw stravě, kdy nemusíme vařit… 🙂

084

Co budete potřebovat:

4 porce

200 g předem naklíčené a namočené pohanky na 12 hodin (naklíčená je lepší, ale nemusí)

1 ks brokolice

4 stroužky česneku

1 šálek sušených rajčat

sojovou omáčku

čerstvý koriandr

olivový olej

2 lžíce citronové šťávy

Postup:

1.Brokolici rozebereme na malé růžičky a vložíme do marinády z oleje a sojové omáčky, přidáme sušená rajčata, nasekaný česnek najemno a nasekaný   čerstvý koriandr. Necháme marinovat cca 2 hod.

2. Slijeme pohanku, necháme dobře okapat, promícháme s připravenou marinádou a ochutíme trochou citronové šťávy. Dle chuti můžeme přidat čerstvě namletý pepř.

3. Pohanku dáme na talíř, přidáme marinované růžičky brokolice, sušená rajčata a polejeme zbylou marinádou.

073

Pohanka je úžasnou náhradou pšenice a je proto ideální pro lidi, co trpí celiakií.  Nenápadná, drobná semena pohanky v sobě ukrývají opravdový poklad. Neprávem byla dlouho považována za potravinu pro chudé… přitom dokáže léčit a chránit celý náš cévní systém a krevní oběh a léčí celou řadu potíží, dokonce i impotenci. Obsahuje rutin, nebo také vitamin P, který je v semenech pohanky obsažen v bezkonkurenčním množství. Pohanka je také přínosem pro vitaminy skupiny B, obsahuje silný antioxidant – vitamin E a spoustu minerálů – vápní, zinek, fosfor, hořčík, draslík a železo. Asi z 12 % je tvořena vlákninou, pro dobré trávení a čištění střev.

100

092

102

Share Button
Loading Facebook Comments ...

Přidat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *