Dort z bílé čokolády zdobený fialkami

Dort z bílé čokolády zdobený fialkami

Nádherná barva fialek se svým romantickým vzhledem mně inspirovala k výrobě tohoto…úžasného dortu z bílé čokolády, který není vůbec složitý a zvládne ho každý začátečník raw food.

171

Co budete potřebovat na korpus:

100 g mandlí, předem namočených

100 g datlí medjool

kokosový olej na vymazání formy

Na krém:

100 g kešu oříšků předem namočených na 12 hodin

100 g rozpuštěného kakaového másla

3 lžíce agave sirupu

2 lžíce citronové šťávy

Postup:

1. Z předem namočených mandlí jsem udělala mléko – madle rozmixujte v kvalitním mixéru na nejvyšší rychlost a přeceďte přes jemné sítko či plátýnko. Mléko  můžete použít na kafíčko či do smoothie nebo vypít jen tak.

2.Do mandlové drtě, která zbyla po přecezení, jsem přidala rozmixované datle, vše smíchala na tužší těsto a vtlačila do formy na dort, předem vymazané kokosovým olejem. Průměr formy si zvolte dle toho, jak chcete mít dort vysoký. Čím větší průměr, tím nižší dort, záleží jen na vaší volbě.

3. Rozmixujte předem namočené kešu oříšky, dle potřeby zřeďte mandlovým mlékem a přijdejte rozpuštěné kakaové máslo. Vše mixujte do požadované hustoty.

4. Přidejte dle chuti citronovou šťávu, agave sirup a krém nalejte rovnoměrně na připravený korpus.

5. Dejte ztuhnout do lednice a ještě než dort – krém úplně ztuhne, ozdobte fialkami.

Možná, že už fialky neseženete, ale můžete dort zdobit jakýmikoliv kvítky ze zahrady či přírody. Já fialky miluji pro jejich romantický vzhled a jsou pro mně znamením, že jaro je již v plném proudu.

Přeji dobrou chuť a budu ráda za vaše ohlasy a zprávy o úspěchu při tvorbě dortu. 🙂

345

300

311

Share Button
Loading Facebook Comments ...

Přidat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *